Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Κάμπινγκ (ΕΤ-1,1989)




Δημοσιεύτηκε στις 9 Μαΐ 2013
Στο Κάμπινγκ (ΕΤ-1,1989)

Είδος:Κοινωνική σειρά
Έναρξη Α προβολής:Παρασκευή 7 Μαϊου 1989
Κανάλι:ΕΤ-1
Επεισόδια 13
Σκηνοθεσία:Ανδρέας Θωμόπουλος
Σενάριο:Κώστας Γκάτζιος
Παίζουν:Τάκης Μόσχος,Νίκος Καλογερόπουλος,Νίκος Χύτας,Ντίνος Αυγουστίδης,Λυδία Λένωση,Βαγγέλης Καζάν,Τζούλια Ρος,Μανώλης Δεστούνης,Αντώνης Αλεξίου

Παρακολουθούμε, τις σχέσεις των εργαζομένων στο κάμπινγκ ενός έξυπνου επιχειρηματία (Τάκης Μόσχος), με κεντρικό πρόσωπο τον Μήτσο (Νίκος Καλογερόπουλος), ο οποίος είναι ένας βοσκός που δεν έχει ματαδεί «πολιτισμό» στην ζωή του και κατεβαίνει από το χωριό του, το Αραχναίο, για να αναλάβει την σχολή ιππασίας που θα λειτουργεί εκεί.

Θα τον εκνευρίσει πολλές φορές ο ενθουσιώδης, νεαρός ναυαγοσώστης, γεμάτος αυτοπεποίθηση από την κορμάρα του, ο Τεό (Νίκος Χύτας), ο οποίος όμως γρήγορα νιώθει πως έχει πολλά ακόμα να μάθει, για όλα όσα νομίζει πως ξέρει.

Εκεί θα περιφέρεται και ο Αγροφύλακας (Βαγγέλης Καζάν), που έχει προηγούμενα με τον Μήτσο, αλλά είναι και κάργα ερωτευμένος, αλλά χωρίς ανταπόκριση, με την μαγείρισσα του κάμπινγκ, την Κατίνα (Λυδία Λένωση), το Κατινάκι...

Ο φαινομενικά σοβαρότερος όλων Σπύρος (Ντίνος Αυγουστίδης), χάνει τα αυγά και τα καλάθια όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγός του, τον χωρισμό της οποίας ποτέ δεν ξεπέρασε, Βάλια (Νόνη Ιωαννίδου).

Ο μπάρμαν, ο Πετράν (Αντώνης Αλεξίου), μυστήριος, όπως όλοι οι μπάρμεν.

Ο έτερος μάγειρας, ο Θύμος (Μανώλης Δεστούνης), μεγάλο χαρτόμουτρο, κατακλέβει προσωπικό και πελάτες, κάτω από τη μύτη του αφεντικού του.

Ο καπετάν Αντώνης, ο ψαράς που προμηθεύει με ψάρια το κάμπινγκ, είναι έτοιμος να τα βροντήξει όλα για τον παράνομο δεσμό του με το Κατινάκι και να αφήσει πίσω του, γυναίκα και παιδιά.

Όλα θα ανατραπούν στην ζωή του Μήτσου, μόλις φτάσει στο κάμπινγκ η Σαμάνθα, μια Γερμανίδα τουρίστρια, που κάνει μόνη της διακοπές. Ο Μήτσος, στην κυριολεξία «θα τα δει όλα». Αλλά η πίκρα του, μόλις φτάσει στο τέλος του καλοκαιριού ο σύζυγος της από την Γερμανία, δεν γιατρεύεται με τίποτα. Και η γκρίνια του πατέρα του (Βασίλης Τσαγκλός) για να γυρίσει πίσω στο χωριό και στα γίδια τους, αφόρητη.

Ο Μάιμος (ο Νίκος Καλογερόπουλος πάλι, έχει δύο ρόλους στην σειρά) είναι η θρυλική μορφή, κάτι σαν μασκότ του κάμπινγκ και της ευρύτερης περιοχής. Η μάνα του πέθανε στην γέννα και αυτός μισότρελος, αυτιστικός αναζητά συνεχώς τον πατέρα του δεν τον ξέρει κανείς, ή κάνει πως δεν τον ξέρει κανείς.